fbpx allegren wines
Friday's Bartender Says, Friday's cocktails, Friday's Events, Friday's People, Friday's Restaurants

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ

29 Μαΐου, 2018
-
Comments 0

Ξάφνου χάνεσαι ανάμεσα στο αποικιακό μπαρόκ και τα ζωηρά χρώματα των κτιρίων, των vintage αυτοκινήτων και των κίτρινων ταξί που αντανακλούν τον έντονο χαρακτήρα του νησιού.  Χωρίς να το καταλάβεις παρασύρεσαι στους ρυθμούς της salsa και της ρούμπα αλλά και το ξεχωριστό άρωμα των πούρων και του παλαιωμένου ρούμι. Χάνεσαι στα στενά σοκάκια, εκεί που η ψυχή, η μουσική και ο πολιτισμός του τόπου έχουν χαραχτεί στο χρόνο.

Για φαντάσου να μπορούσες να γυρίσεις πίσω το χρόνο και να απολαύσεις το αγαπημένο σου Mojito παρέα με τον Πάμπλο Νερούδα στο διασημότερο μπαρ της πόλης, το LA Bodeguita del Medio; Ή να γνωρίσεις το Χέμινγουεϊ από κοντά καθώς πίνετέ το ένα Daiquiri μετά το άλλο στο λίκνο του Daiquiri, το El Floridita; Πώς θα σου φαινόταν να έπινες το ποτάκι σου παρέα με τον Φρανκ Σινάτρα και τη Γκρέτα Γκάρμπο ενώ μοιράζεστε ιστορίες από τον κινηματογράφο;

Ίσως να ακούγεται λίγο σουρεάλ όμως οι αυθεντικές κουβανέζικες εικόνες, οι γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα της Κούβας που αναβιώνουν στο Havanita Pop-Up Bar καταφέρνουν να σε ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.

Στην εποχή που γεννήθηκε το ρούμι μέσα σε αμπάρια πειρατών και φουρτουνιασμένες θάλασσες. Εκεί, στα βάθη της Καραϊβικής όπου τώρα σίγουρα φαντάζεσαι τον εαυτό σου να τσουγγρίζει με μια κούπα ξεχειλισμένη με ρούμι με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Ρούμι, πούρα και salsa, τί άλλο θα μπορούσες να ζητήσεις;

H Κούβα τα έχει όλα, όπως και το Havanita Pop-Up Bar που πρόκειται να διοργανώσουμε στα Fridays στη Μαρίνα Φλοίσβου μεταξύ 1-3 Ιουνίου. Ένα ξέφρενο τριήμερο φεστιβάλ σε μια ατμόσφαιρα , εμπνευσμένη από το θρυλικό bar της Κούβας El Floridita και το πολύχρωμο κλίμα της Αβάνας.

fridays_blog_2

 

 

Όλα πλεγμένα γύρω από τη μοναδική κουλτούρα της Κούβας να θυμίζουν ένα ακαθόριστο τοπίο, ένα τοπίο που προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τους ρυθμούς της εποχής. Ανάλογα με τους ανθρώπους, του ντόπιους αλλά και τους θαμώνες, εκείνους που επιστρέφουν ξανά και ξανά. Εσένα!

Ταξίδεψε μαζί μας στα χρώματα και τα αρώματα της Κούβας στο απόλυτο πάρτι του καλοκαιριού. Έλα να απολαύσεις την αυθεντική πλευρά της Αβάνας με τρία Κλασσικά Κουβανέζικα Cocktails και τρείς Twisted Fridays εκδοχές στα 4€ από το Havanita Pop-Up Bar που θα στηθεί στη Μαρίνα Φλοίσβου 1-3 Ιουνίου αποκλειστικά για τους λάτρεις της Κούβας.

havanita_bartenders

 

Έτοιμος για νύχτες στην Αβάνα;

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη