fbpx allegren wines
Cocktails & Drinks

ΤΑ FRIDAYS™ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟ ΤΟΥΣ BURGER!

18 Μαρτίου, 2016
-
Comments 0

Το φαγητό είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλλάζει, επηρεάζεται και προσαρμόζεται στην εποχή, τις πρώτες ύλες, τις ανάγκες ή ακόμα και τη μόδα. Με δύο εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη και εφτά στην Αθήνα, τα Fridays™ παρακολουθούν σε καθημερινή βάση όλες τις αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες ώστε να προτείνουν νέες γεύσεις και προτάσεις που ξεχωρίζουν.

H μητέρα των σπόρων και η γέννηση του Quinoa Burger!

Η κινόα, ο σπόρος που οι Ίνκας αποκαλούσαν ως την “μητέρα όλων των σπόρων”, αποτελεί μέρος του Fridays™ από το 2013, τη χρονιά που ανακηρύχτηκε από τον Ο.Η.Ε ως “Διεθνές Έτος Κινόα”.

Τα Fridays™ αντικαθιστούν πλέον την κλασική κινόα με την τρίχρωμη εκδοχή της που έχει ακόμα μεγαλύτερη διατροφική αξία. Αλλά όχι μόνο αυτό. Η τρίχρωμη κινόα γίνεται πλέον ένα από τα πιο νόστιμα burger που θα δοκιμάσεις!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ με ποια διαδικασία γίνεται η επιλογή και ο εμπλουτισμός του Fridays™ μενού με νέες προτάσεις;

Συχνά, έχουμε παρουσιάσει εδώ στο blog μας τους Fridays™ people. Μία δυναμική ομάδα που σκέφτεται, προτείνει και συχνά δημιουργεί τις νέες προτάσεις που βλέπουμε στον κατάλογο είτε αυτές αφορούν σε νέα cocktail ή σε νέα πιάτα. Αυτό συνέβη και με το νέο Quinoa Burger , το οποίο ήταν το δημιούργημα μιας πρωτότυπης έμπνευσης και της τεχνογνωσίας των  Fridays™ people. Ο area chef, που πειραματιζόταν με συνταγές που έχουν σα βάση την τρίχρωμη κινόα, ανέλαβε να μετατρέψει μια γαστρονομική ιδέα σε ένα λαχταριστό πιάτο!

Το “μπιφτέκι” που δημιουργήθηκε έχει σόγια και μανιτάρια μαζί με μία γλυκόξινη γεύση. Καθημερινά ετοιμάζεται μία πίκλα από φρέσκο αγγούρι που δίνει την ιδιαίτερη νότα στο πιο νόστιμο χορτοφαγικό burger που θα δοκιμάσεις ποτέ με την υπογραφή των Fridays.

Ποιος όμως θα δοκιμάσει πρώτος τη νέα χορτοφαγική πρόταση των Fridays™;

Οι πρώτοι τυχεροί που δοκιμάζουν τις νέες γεύσεις είναι φυσικά οι Fridays™ people (ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της δουλειάς!). Στις αλλαγές του καταλόγου, δίνεται η δυνατότητα σε επιλεγμένο αριθμό τυχερών μελών του Fridays™ Club να γευτούν πριν από όλους  τις νέες προτάσεις και να δώσουν τη γνώμη τους στις εκδηλώσεις που ονομάζονται “Sneak Previews”. Εκεί φάνηκε ότι το Quinoa Burger κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον. Πώς γίνεται να αντικατασταθεί το ζουμερό, λαχταριστό κρέας που έχουν συνηθίσει οι φιλοξενούμενοι των Fridays™ με ένα…σπόρο;

Το Quinoa Burger είναι ένα από τα πιάτα του νέου Fridays™ καταλόγου τα οποία έχουν την ένδειξη “V” (vegetarian) και Living Well. Ειδικά στην κατηγορία Living Well θα βρεις -μεταξύ άλλων- τα:

  • Grilled Salmon (φρέσκο φιλέτο σολομού σχάρας)
  • Quinoa Super Salad, και
  • Tahini Sour Marinated Chicken.

Τα Living Well πιάτα έχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά ώστε να σε γεμίσουν ενέργεια! Αυτό όμως που πρέπει να μας πεις άμεσα, είναι τη γνώμη σου για το ολοκαίνουργιο Quinoa Burger.

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη