fbpx allegren wines
People & Places

ΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ

30 Μαρτίου, 2015
-
Comments 0

Οι φίλοι του Γιάννη είναι τυχεροί που τον έχουν στην παρέα τους, μιας και έχει αναλάβει να τους μαγειρεύει στον ελεύθερο χρόνο του. Το ίδιο τυχεροί είναι και οι συνάδελφοι του στα TGI Fridays™ στον Άγ.Δημήτριο, εκεί όπου βρίσκουμε το Γιάννη από το άνοιγμα του καταστήματος ως σήμερα. Ο ίδιος αισθάνεται τόσο δεμένος με το συγκεκριμένο εστιατόριο που το επιλέγει σταθερά ακόμα και στις προσωπικές εξόδους με τους φίλους του. Είναι οι φορές που απολαμβάνει τις αγαπημένες του Potato Twisters  με το σπιτικό τυρί quesso και το ανανεωμένο Oreo® Madness.

“Μα καλά, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ΔΙΠΛΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ Oreo® Madness;”, μας ρωτάει με χαμόγελο.

Μας εξηγεί πως εμπιστεύεται όλα τα φαγητά των TGI Fridays™ με κλειστά μάτια. Έχει μάθει από την εκπαίδευση του να μη διαπραγματεύεται την ποιότητα στις πρώτες ύλες, ώστε να δημιουργεί γευστικές εμπειρίες που ξεχωρίζουν.

Η μεγαλύτερη επιβράβευση που έχει λάβει είναι όταν κάποιος καλεσμένος ζήτησε να τον γνωρίσει για να τον συγχαρεί για το φαγητό που είχε μόλις απολαύσει. Και η μεγαλύτερη χαρά του, είναι κάθε φορά που οι συνάδελφοι του, του μεταφέρουν τα ευχαριστημένα σχόλια όσων έχουν εξυπηρετήσει.

Το φαγητό είνα μια απόλαυση που δημιουργείς και μοιράζεσαι, μας εξηγεί.

Τώρα που ο κατάλογος των TGI Fridays™ έχει ανανεωθεί, ρωτήσαμε το Γιάννη ποιο πιάτο τον έχει εντυπωσιάσει περισσότερο.

ahi-tuna-salad

Μας μιλάει για τον Ahi Tuna που βρίσκουμε στην Ahi Tuna Salad και στα Ahi Tuna Crisps. Ο ξεχωριστός Αhi Tuna σοτάρεται ελαφρά σε στιλ Cajun και σερβίρεται επάνω σε ανάμικτη σαλάτα με φύλλα μαρουλιού romaine, ρόκα, λόλα κόκκινη, αντίδια, iceberg, μάνγκο, αβοκάντο, ντοματίνια, καρότο που ανακατεύονται με σπιτικό Soy Lime Dressing.

Η έμφαση στη λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά στην εμπειρία του φαγητού TGI Fridays™ , λέει ο Γιάννης και εξηγεί πως όλα τα dressing ετοιμάζονται καθημερινά με παρθένο ελαιόλαδο και επιλεγμένα φρέσκα υλικά ώστε να κεντρίζουν τις αισθήσεις με το συνδυασμό τους. Η οξύτητα που δίνει το ξύδι και η ένταση από το πιπέρι και το λάδι, μαλακώνουν τις γεύσεις.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά, λέει ο Γιάννης λίγο πριν μας αποχαιρετήσει, από το να εργάζεσαι σε ευχάριστες συνθήκες, ετοιμάζοντας πιάτα που δεν διαπραγματεύονται την ποιότητα.

Κάποιες φορές, λέει, σκέφτομαι ότι είμαι από τους πιο τυχερούς μάγειρες στον κόσμο.

Ίσως γι’αυτό να έχει τόσο δυνατό χαμόγελο!

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη