fbpx allegren wines
People & Places

SPICE UP YOUR COCKTAIL: CUBAN CHILI JAM

09 Σεπτεμβρίου, 2014
-
Comment 1

Τα cocktails έκαναν την επίσημη εμφάνισή τους το 1806 και κρύβουν ένα θησαυρό από αντικρουόμενες ιστορίες και μύθους για την προέλευσή τους. Δημιουργήθηκε άραγε το Martini από έναν bartender στη Νέα Υόρκη ή από μία ιταλική εταιρεία που έκανε εξαγωγές βερμούτ; Το Manhattan προέρχεται από το 1860 και τα μπαρ της Αμερικής  ή ετοιμάστηκε πρώτη φορά σε ενα πάρτυ της Τζένη Τσόρτσιλ; Ποια είναι επιτέλους η καταγωγή του διάσημου Cosmopolitan;

Το πιθανότερο είναι πως δε θα μάθουμε ποτέ ποιά ακριβώς είναι η αλήθεια για τα διάσημα ποτά που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε. Εξαίρεση είναι τα cocktails που δημιουργούμε μόνοι μας, όπως το Cuban Chili Jam που ετοιμάσε η Ελεάννα – bartender στα Friday’s® Κολωνακίου.

bartenders-says-cuban-chili-jam1

Η Ελεάννα εμπνεύστηκε από τις spicy γεύσεις που ένιωσε ότι έλειπαν σε ένα καλοφτιαγμένο cocktail. Μόλις εντόπισε αυτό το κενό, στρώθηκε απευθείας στη δουλειά που μεταφράζεται στην περίπτωση των cocktail σε πολλές ώρες, μέρες και εβδομάδες πειραματισμού!

“Για να δημιουργήσεις ένα νέο cocktail ξεκινάς από την επιλογή της βάσης, δίνοντας προσοχή στα αρώματα που βγάζει. Αυτά ακριβώς τα αρώματα καλείσαι στη συνέχεια να “παντρέψεις” με τα επιπλέον αρώματα και γεύσεις που θα προσθέσεις. Το cocktail είναι έτοιμο όταν όλα τα υλικά του δέσουν μαζί αρμονικά.”

Το Cuban Chili Jam έχει βάση το ρούμι, που δένει με τη γήινη γεύση της μελάσας, με ένα γλυκόξινο φρούτο όπως το μάνγκο αλλά και με τον ανανά. Η βάση από ρούμι επιλέχτηκε επειδή ενισχύει τα αρώματα των υπόλοιπων υλικών. Το μυστικό όμως του Cuban Chili Jam είναι τελικά η συνταγή για το χειροποίητο σιρόπι τσίλι που ετοίμασε η Ελεάννα και φτιάχνεται αποκλειστικά στα  Friday’s®.

bartenders-says-cuban-chili-jam2

Σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας η ομάδα του καταστήματος Friday’s® Κολωνακίου, συνάδελφοι από άλλα εστιατόρια Friday’s® συγγενείς και φίλοι, δοκίμασαν τις διάφορες εκδοχές του Cuban Chili Jam και βοήθησαν με τη γνώμη τους στην τελειοποίηση της συνταγής. Όταν η συνταγή ολοκληρώθηκε, η τελική εκδοχή της έγινε άμεσα αποδεκτή από όλους και μάλιστα πανηγυρικά!

bartenders-says-cuban-chili-jam3

Το Cuban Chili Jam σαν cocktail ταιριάζει σε όσους αγαπούν τις spicy γεύσεις. Συνδυάζεται με σαλάτες που έχουν φρούτα όπως η Pecan Crusted Chicken Salad,  ταιριάζει απόλυτα με το Mushroom Bacon Cheeseburger ή με Friday’s πιάτα που έχουν Jack Daniel’s® sauce. Η πικάντικη γεύση της sauce που είναι πικάντικη και όχι καυτερή, έρχεται σε κόντρα με τη γεύση του Cuban Chili Jam και δημιουργεί έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.

Το cocktail έχει προστεθεί στον κατάλογο ποτών των Friday’s® από το Μάρτιο του 2014 και έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές

Η Ελεάννα μοιράζεται μαζί μας τα υλικά του:

CUBAN CHILI JAM
Havana Club Añejo 3 Años
Homemade chili syrup
σιρόπι μάνγκο
χυμός ανανά
φρέσκο λεμόνι και λάιμ
τροπική μαρμελάδα μάνγκο και ανανά
Angostura Bitters

Δοκίμασε το και γράψε μας τη γνώμη σου.
Cheers!

COMMENTS

[...] [...]
Τα Friday’s® Κολωνακίου αποκαλύπτουν τα μυστικά των πετυχημένων cocktail! | Friday's Blog
2014-09-25 10:06:07

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη