fbpx allegren wines
Friday's People

ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΘΩΟΙ

28 Νοεμβρίου, 2017
-
Comments 0

Είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας. Δεν διστάζουμε να φτάσουμε το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο. Γι’ αυτό και “ανακρίναμε” δύο ανθρώπους που ξέρουν τα πάντα για την κουζίνα μας. Την Αναστασία, Quality Assurance Manager και τον Τάσο, Area Chef. Σκοπός μας να αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια και να δώσουμε μια γροθιά στο κατεστημένο που θέλει ντε και καλά να είμαστε άλλοι από αυτούς που πραγματικά είμαστε.

Αναστασία, πες μας: Τι σχέσεις έχεις με τον κιμά μας και τι ξέρεις γι’ αυτόν.

Μετά από πολλές επιθεωρήσεις, δοκιμές και βιβλιογραφική έρευνα μπορώ να πω ότι ξέρω τα πάντα για τον κιμά των Fridays και γενικά για όλους τους κιμάδες. (Παρόλα αυτά δεν έχω μάθει ακόμα να φτιάχνω μπιφτέκια!) Για τον κιμά μας, λοιπόν, μπορώ να πω ότι προέρχεται από 100% φρέσκο, μοσχαρίσιο κρέας. Τι σημαίνει αυτό;  Ότι είναι 100% μοσχαρίσιος κιμάς όπως ακριβώς τον ορίζει η Ευρωπαική νομοθεσία του κανονισμού 1169 του 2011 περί επισήμανσης. Κατ’ επέκταση και τα μπιφτέκια που προέρχονται από τον κιμά μας είναι ολόφρεσκα και όχι με τον τρόπο που πολλοί θέλουν να βαφτίζουν φρέσκο, το κατεψυγμένο. Γιατί, πολλές φορές στην Ελλάδα επιλέγουν να ονομάσουν φρέσκο μπιφτέκι εκείνο το μπιφτέκι που έχουν πλάσει την μέρα σερβιρίσματος, αλλά το έχουν δημιουργήσει από κιμά που έχουν αποψύξει. Αυτό δεν συμβαίνει στην δική μας περίπτωση. Εδώ θα πρέπει να προσθέσω πως ο κιμάς όχι μόνο είναι φρέσκος, αλλά προέρχεται από ολόκληρα κομμάτια διαλεχτού κρέατος συγκεριμένης φυλής που τρέφονται με συγκεκριμένη διατροφή και έχουν συγκεκριμένη ηλικία. Με λίγα λόγια ο κιμάς Fridays είναι ένας απόλυτα τίμιος αλλά και νοστιμότατος κιμάς που δεν θα τον βρείτε ποτέ στην κατάψυξή μας.

Αναστασία, αυτόπτης μάρτυρας σε έχει δει να επισκέπτεσαι κατ’ εξακολούθηση μονάδες παραγωγής κρέατος. Τι κάνεις εκεί Αναστασία;

Είναι γεγονός ότι επισκέπτομαι πολύ συχνά μονάδες παραγωγής κρέατος γιατί θέλουμε να ελέγχουμε συνεχώς από την πλευρά μας ότι όλα τα συμφωνηθέντα με κάθε προμηθευτή, εφαρμόζονται καθημερινά. Φυσικά, άλλες φορές πηγαίνω απροειδοποίητα και άλλες προειδοποιημένα. Άλλες πηγαίνω με συνοδεία κάποιου Σεφ και άλλες οργανώνω μικρές εκδρομές με τους Σεφ και τους υπεύθυνους καταστημάτων, έτσι ώστε αυτές οι επισκέψεις να λειτουργούν και εκπαιδευτικά και να έχουν στο μυαλό τους από την αρχή έως το τέλος την διαδικασία που φτιάχνεται ένα burger μας. Στις δικές μου επισκέψεις, ουσιαστικά επιθεωρήσεις, ελέγχω τη διαδικασία παραγωγής, τις πρώτες ύλες, τον τρόπο κοπής. Ελέγχω μικροβιολογικά το προϊόν, τις θερμοκρασίες του και ό,τι άλλο μου χρειάζεται για να ξέρω ότι τα πάντα τηρούνται κατά γράμμα.

Τάσο, μήπως θυμάσαι πότε πρωτογνώρισες την Jack Daniel’s® Sauce; Σου είπε αμέσως για την καταγωγή της; Τοποθετήσου, παρακαλώ.

Την γνώρισα ένα κρύο πρωινό τον Φλεβάρη το 2009. Δεν μιλούσε και πολύ, αλλά από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι αυτή η σχέση θα είναι έντονη. Μέσα στα χρόνια δεθήκαμε, έμαθα όλα τα μυστικά της και τώρα είμαστε αχώριστοι.

Αναστασία, κάποιοι λένε ότι τα πράσινα λαχανικά των Fridays βρίσκονται κλεισμένα για μέρες σε ψυγεία, χάνοντας λεπτό προς λεπτό κάθε θρεπτικό συστατικό τους. Το επιβεβαιώνεις αυτό ή έχεις κάποια άλλη γνώση;

Σοκάρομαι και που το ακούω! Για να λένε τέτοια πράγματα πρέπει να είναι τουλάχιστον κακεντρεχείς. Τα λαχανικά μας, μπρόκολο, σπανάκι, τομάτες, κρεμμύδια και ό,τι άλλο χρησιμοποιούμε σαν φρέσκια, νωπή, πρώτη ύλη, παραδίδονται καθημερινά στα καταστήματά μας από πιστοποιημένους παραγωγούς που τα φέρνουν στην πόρτα μας σε φορτηγά ψυγεία για να μην αλλοιωθούν από τις εξωτερικές συνθήκες περιβάλλοντος. Οπότε, τα λαχανικά μας δεν παραμένουν σε ανήλιους χώρους ξεχασμένα απ’ όλους, απλώς μεταφέρονται με τρόπο συγκεκριμένο για να διατηρήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους. Γι αυτό κιόλας πρέπει να διατηρούνται σε συνθήκες σκότους. Αυτό που θα ήθελα επίσης να προσθέσω είναι ότι τα λαχανικά μας κόβονται στο κατάστημα σε συγκεκριμένα σημεία που έχουμε ορίσει ότι θα πλένονται, θα εξυγιαίνονται και θα κόβονται για να τα προσφέρουμε φρέσκα στους καλεσμένους μας.

Τάσο, θυμήσου ότι έχεις δώσει όρκο τιμής μπροστά στο δικαστήριο και πες μας με τόλμη: ο πουρές τελικά είναι ένοχος ή είναι αθώος όπως ισχυρίζονται οι συνάδελφοί σου;

Είναι περά για περά αθώος. Ποτέ δεν είχε κάνει τις καταχρήσεις που του προσάπτουν. Δεν έχει πάρει ποτέ ούτε συντηρητικά, ούτε τεχνητές γεύσεις. Πάντα ζούσε έναν έντιμο βίο, παρά την κολασμένη γεύση του. Φτιάχνεται καθημερινά από τους μάγειρές μας με φρέσκες πατάτες, αγνά υλικά και μπόλικο πάθος.

Τάσο, πού έχεις καταλήξει; Είναι όντως αυθεντικές οι Tex-Mex συνταγές των Fridays;

Είναι τόσο αυθεντικές που πολλές φορές δεν μπορώ να τις καταλάβω ούτε εγώ ο ίδιος, γιατί έχουν αυτή την βαριά προφορά των Τεξανών.

Αναστασία, θα έβαζες το χέρι σου στην φωτιά για τα Living Well πιάτα μας;

Την περίμενα αυτή την ερώτηση. Ναι, είμαι μεγάλος οπαδός των Living Well πιάτων μας και θα τα υπερασπιστώ με κάθε τρόπο. Κάθε φορά που συμβαίνει να βρίσκομαι μεσημέρι σε ένα από τα κασταστήματά μας, θα φροντίσω να επιλέξω ένα από τα αυτά και θα το αφήσω να μου δώσει όλη την ενέργεια και την ευεξία που χρειάζομαι για να συνεχίσω δυναμικά την μέρα μου και να μπορέσω μετά την δουλειά να απολαύσω μερικές ώρες στο γυμναστήριο ή μια βόλτα με τους φίλους μου. Τα πιάτα αυτά είναι γεμάτα από βιταμίνες και απαραίτητα, καλά λιπαρά ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ή τους εξαιρετικά ενημερωμένους αυτής της κατηγορίας. Σταματήστε πια αυτή την κατάθεση. Σας τα είπα όλα. Αφήστε με να πάω να φάω!

Κύριε Πρόεδρε, σεβαστό ακροατήριο… Είμαστε αθώοι, θα παραμείνουμε αθώοι και δεν θα σταματήσουμε λεπτό να παθαίνουμε Παρασκευή όλοι μαζί! #MasKanateTsakotous #epathaparaskevi

 

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη