fbpx allegren wines
Friday's People

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ BAR!

07 Οκτωβρίου, 2016
-
Comments 0

Eίμαι ο Κυριάκος Μέντορας και η Fridays πορεία μου ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.

 

Η πιο έντονη εμπειρία για μένα όλα αυτά τα χρόνια στα TGI Fridays™, είναι η πρόσφατη συμμετοχή μου στο Bartenders Championship στο Κολωνάκι όπου κέρδισα και τον 2ο τίτλο!

Ήταν κάτι απίστευτο που δεν είχα ξαναζήσει, με τον κόσμο να πανηγυρίζει την ώρα που δοκιμαζόμουν σε αυτό που αγαπάω, το bartending.

 

Για μένα, τα Fridays δεν είναι μόνο κάποια εμπνευσμένα εστιατόρια αλλά μια συνεχής δυνατότητα για εξέλιξη και επικοινωνία. Το bar εδώ το έμαθα. Γι’ αυτό και απολαμβάνω κάθε στιγμή που δουλεύω πίσω από την μπάρα. Εξάλλου, ένα από τα δυνατά χαρτιά της εταιρίας είναι η φιλοσοφία της, που δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις το τέλειο περιβάλλον με τους συναδέλφους.
Είναι αλήθεια, ότι στα Fridays, δουλεύεις με τους φίλους σου. Κάτι σα να λέμε «περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω»!
Μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι η συλλογή των pins με τα οποία προσωποποιούμε τις στολές μας. Κάποια από αυτά χαρακτηρίζουν εμάς τους ίδιους σαν προσωπικότητες και κάποια άλλα είναι έπαινοι για την δουλειά μας! Το πρώτο pin και πιο αγαπημένο μου, το κέρδισα μετά από ένα δύσκολο βράδυ έχοντας ρόλο μπαλαντέρ στο μαγαζί που ήμουν εκείνη την περίοδο, ενώ μόλις είχα γυρίσει εκτάκτως από τις διακοπές μου! Ήταν μια επιβράβευση από τον μάνατζερ μου, που την χάρηκα πραγματικά και θα την θυμάμαι για πολύ καιρό ακόμα.

 

Αυτά είναι τα καλά όταν δουλεύεις σε ένα περιβάλλον που σε εμπνέει. Γιατί μη νομίζετε πως μόνο οι καλεσμένοι μας παθαίνουν Παρασκευή όταν έρχονται στο κατάστημα.

Παρασκευή νιώθουμε ότι είναι κάθε μέρα και εμείς που δουλεύουμε εδώ. Λίγο ο κόσμος, λίγο η μουσική, λίγο τα cocktail και δεν αργείς καθόλου να μπεις στο κλίμα και να γίνεις μια παρέα με όλους.
Ένα από τα cocktail που μου αρέσει περισσότερο να φτιάχνω είναι το Rum Fashioned. Πέρα από το γεγονός ότι το θεωρώ ένα από τα πιο αρωματικά και ενδιαφέροντα cocktail του καταλόγου, μου αρέσει πολύ να βλέπω ότι η εκτέλεσή του συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όσων κάθονται στο bar. Ξέρετε, οι bartender θέλουν να αρέσουν στους καλεσμένους του bar. Γι’ αυτό κιόλας δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παίρνουν τον ρόλο του ψυχολόγου όπου χρειάζεται!
Στα Fridays δε νομίζω ότι θα άλλαζα τίποτα αν είχα την δυνατότητα. Αυτό που μπορεί να πρόσθετα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο Negroni στο μενού των cocktail. Πιστεύω ότι το Negroni έχει τις δυνατότητες να γίνει το ίδιο κλασικό με την διάσημη Margarita που ήταν είναι και θα είναι το Best seller μας.

 

Σας περιμένω να έρθετε τον Οκτώβρη στα TGI Κηφισιάς. Ετοιμάζουμε δαιμόνιες εκπλήξεις για τα Halloween. Μέχρι τότε θα συνεχίσω να ονειρεύομαι ταξίδια, θα φτιάχνω μαγικές ουσίες με το shaker μου και θα σας κάνω να παθαίνετε Παρασκευή ακόμα και αν η διάθεση σας είναι σαν την πιο δύσκολη Δευτέρα!

 

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη