fbpx allegren wines
People & Places, Uncategorized

#FRIDAYS TIPS: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ SOCIAL FOOD PHOTOGRAPHER

03 Απριλίου, 2017
-
Comments 0

Δεν χρειάζεται να είσαι blogger ή chef για να θέλεις να ανεβάζεις όμορφες φωτογραφίες φαγητού στα social media. Ο υπέροχος κόσμος της  γεύσης αποτελεί πρόκληση και όλοι αισθάνονται την ανάγκη να επικοινωνήσουν  το φαγητό που κέρδισε τις εντυπώσεις τους και έκλεψε την καρδιά τους!

Φυσικά, δεν τα καταφέρνουν όλοι το ίδιο καλά. Γιατί και το φαγητό θέλει τον τρόπο του. Εμείς, που αγαπάμε την τελειότητα και λατρεύουμε να βλέπουμε τις φωτογραφίες από τα καταστήματα μας στους λογαριασμούς σας, συγκεντρώσαμε όλα τα tips για να βγάζεις  τέλειες φωτογραφίες των φαγητών και ποτών στα Fridays!

Ο φωτισμός στο επίκεντρο

Μόλις στήσεις τις λήψεις σου, παρατήρησε πως φωτίζεται το πιάτο σε όλα τα σημεία. Για παράδειγμα, αν θέλεις να φωτογραφήσεις μια Mango Margarita, προτίμησε να το κάνεις κοντά σε παράθυρο για να αναδείξεις το χρώμα της! Αν δημιουργούνται έντονες σκιές που σε προβληματίζουν μπορεί να χρειαστεί να φωτίσεις εκείνα τα σημεία ή με αντανάκλαση χρησιμοποιώντας ένα λευκό χαρτί με φως που θα έρχεται από άλλη πηγή όπως το κινητό του διπλανού σου.

Δοκίμασε τις γωνίες

Βρες την καλύτερη θέση για το πιάτο σου. Αρχικά δες ποιά όψη του φαγητού έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μετά πρόσεξε ιδιαίτερα το φόντο σου. Στην περίπτωση που θέλεις να φωτογραφήσεις ένα πιάτο με μεγάλο ύψος, όπως είναι τo Jack Daniels Burger, τοποθέτησε τον φακό στην ίδια ευθεία ή λίγο πιο κάτω. Έτσι, θα δείξεις και το εσωτερικό του burger και το αποτέλεσμα θα είναι επιβλητικό και εντυπωσιακό.

Μην φοβάσεις να πλησιάσεις το φαγητό

Τα close up στο φαγητό μερικές φορές είναι πολύ εντυπωσιακά. Ξέχνα το περιβάλλον και πλησίασε δυναμικά την λήψη σου. Μπορεί να κάνεις θαύματα με ένα κοντινό σε burger. Οι Potato Twisters  που έχουν λεπτομέρεια τόσο στο ειδικό κόψιμο της πατάτας όσο και στην πλούσια σος, είναι ωραίο να φωτογραφίζονται από κοντά.

Επένδυσε στην αρμονία

Φρόντισε τα χρώματα της λήψης να έχουν μια αρμονία. Απέφυγε τα έντονα φόντα στο φαγητό αλλά και τα πιάτα με τα πολλά σχέδια. Σημασία έχει να βγει όμορφο το αποτέλεσμα αλλά και να αναδειχθεί από την λήψη.

Όχι άλλα φίλτρα

Ωραία είναι τα φίλτρα αλλά πολύ καλύτερο αποτέλεσμα έχεις όταν χρειάζεται να παίξεις μόνο με το φως και το contrast και όχι να μεταμορφώσεις την λήψη σου σε κάτι άλλο αλλοιώνοντας το χρώμα του φαγητού που είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Κάνε εξάσκηση

Δεν είναι αναγκαίο να έχεις την τέλεια λήψη με το πρώτο κλικ. Η φωτογραφία θέλει εξάσκηση και επανάληψη. Αν θέλεις να έχεις σωστό αποτέλεσμα, πρέπει να το προσπαθήσεις. Εμείς, παραμένουμε συντονισμένοι για να επιβραβεύουμε κάθε εικόνα σου. Και μην ξεχνάς και με την φωτογραφία στα Fridays ζεις το #epathaparaskevi. Δοκίμασέ το. Έτσι και αλλιώς είναι το πιο δυνατό hashtag!

 

Διάβασε εδώ πως θα πάθεις Παρασκευή στα TGI Fridays™!

 

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη