fbpx allegren wines
Cooking & Tastes

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ (ΦΑΓΗΤΑ) ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ

28 Ιουλίου, 2017
-
Comments 0

Εντυπωσίασε την παρέα σου με τις γνώσεις σου πάνω στην μεξικάνικη κουζίνα και βοήθησέ τους να επιλέξουν με ακρίβεια το πιάτο που θα τους κάνει να πάθουν #mexiquila στο λεπτό! Έλα amigo, με ελάχιστο διάβασμα μπορείς να τα καταφέρεις και να έχεις τον αέρα ενός βέρου μεξικάνου!

  1. Τα tacos

Τα tacos είναι παραδοσιακές, μεξικάνικες πίτες φτιαγμένες από καλαμπόκι ή άσπρο αλεύρι. Μπορείς να τις γεμίζεις με μοσχάρι, κοτόπουλο, λαχανικά, τυριά ή ό,τι άλλο και να τις απολαύσεις με τα χέρια, καθώς σερβίρονται χωρίς μαχαιροπήρουνα. Οι δικές μας προτάσεις καλύπτουν όλα τα γούστα,  όπως μπορείς να διαπιστώσεις εδώ

  1. Τα nachos

Κλασικό σνακ των Μεξικάνων, τα nachos είναι tortilla chips με λιωμένο τύρι ή μια σάλτσα βασισμένη στο τυρί, από πάνω τους. Το πιάτο πρωτοεμφανίστηκε το 1943 και η αυθεντική εκδοχή του περιλαμβάνει και ψιλοκομμένες jalapeno πιπερίτσες. Δοκίμασε με την παρέα σου τα Macho Nachos ή τη vegetarian παραλλαγή τους, Naked Nachos.

  1. Οι enchiladas

Tortillas που τυλίγονται σε ρολό αφού πρώτα γεμιστούν με διάφορα υλικά όπως φασόλια, κρέας, πατάτες και λαχανικά. Οι enchiladas σερβίρονται παραδοσιακά με σάλτσα chili pepper.

  1. Οι jalapenos

Μεσαίου μεγέθους πιπεριές chili οι οποίες, συνήθως, απολαμβάνονται στην μέση της ωρίμανσης τους και ενώ είναι ακόμα πράσινες. Φυσικά, πολλές φορές, οι jalapenos ολοκληρώνουν την ωρίμανση τους και συμμετέχουν σε πιάτα με κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα. Οι jalapenos είναι ήπια καυτερές και πιο απαλές από τις Serrano.

  1. Οι chipotle

Οι chipotle είναι οι αποξηραμένες, καπνιστές πιπεριές jalapeno και είναι το ίδιο καυτερές μαζί τους. Συμμετέχουν σε πολλά μεξικάνικα πιάτα, καθώς και στον κιμά που “στολίζει” το λαχταριστό Fried Burrito μας.

  1. Το guacamole

Συναντάμε για πρώτη φορά το guacamole στους Αζτέκους. Από αυτούς το υιοθέτησαν οι Μεξικάνοι και το χρησιμοποιούν πολύ συχνά σαν συνοδευτικό. Φτιάχνεται από πολτοποιημένο αβοκάντο, κρεμμύδι, χυμό lime, και διάφορα καρυκεύματα αν κάποιος το επιθυμεί.

  1. H pico de gallo

Φρέσκια σάλτσα που φτιάχνεται από ψιλοκομμένη τομάτα, κρεμμύδι, πιπεριές jalapenos, αλάτι και lime. Η pico de gallo χρησιμοποιείται σαν σάλτσα αλλά και σαν ένα από τα βασικά συστατικά των tacos ή των fajitas.
Τώρα, είσαι πραγματικά έτοιμος!
Πάρε φόρα, βάλε το sombrero σου & δώστου να καταλάβει!

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη