fbpx allegren wines
People & Places

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΘΕΛΕΙ ΣΚΕΨΗ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ!

26 Φεβρουαρίου, 2015
-
Comments 0

Δεκαοχτώ χρόνων, αμέσως μόλις απολύθηκε από το στρατό, ο Τάσος Καλοφωλιάς προσλήφθηκε στα TGI Fridays™. Έξι χρόνια αργότερα, έχει καταφέρει να περάσει από όλα τα πόστα της κουζίνας. Με αυτή του την εμπειρία συμμετείχε στον εσωτερικό διαγωνισμό μαγειρικής που διοργάνωσαν τα TGI Fridays™ για να αναδείξουν τους καλύτερους chef.

areachef2

Οι διαγωνιζόμενοι δοκιμάστηκαν σε προκλήσεις όπως γνώσεις συνταγών, ασφάλεια τροφίμων, θεωρητικά και πρακτικά τεστ, δημιουργία πιάτων με 10 υλικά, προετοιμασία συγκεκριμένων πιάτων σε δεδομένο χρόνο χωρίς βοήθεια (speed round) και γευσιγνωσία.

Ο Τάσος πέρασε από όλες τις δοκιμασίες με επιτυχία κερδίζοντας το ταξίδι στην Αγγλία για να παρακολουθήσει το σεμινάριο του Jamie Oliver με θέμα τη μαγειρική με ζυμαρικά, κρέατα και mexican street food.

areachef

Λίγο αργότερα του προτάθηκε η θέση του area chef έχοντας πλέον τη δυνατότητα να δημιουργεί συνταγές, να εκπαιδεύει το προσωπικό της κουζίνας και να διασφαλίζει την ποιότητα στις πρώτες ύλες.

“Θέλουμε όλα τα φαγητά να προετοιμάζονται στο ίδιο το κατάστημα όπως για παράδειγμα οι sauce: guacamole, romesco, cajun cream sauce, μαρινάρα. Ιδιαίτερη φροντίδα δίνουμε και στην ποιότητα του κρέατος, όπως το βουβαλίσιο μπιφτέκι και λουκάνικο, που προμηθευόμαστε από τη λίμνη Κερκίνης”, μας είπε ο Τάσος. Η έμφαση στην λεπτομέρεια τον οδήγησε στο να παραγγέλνει πατάτες αποκλειστικά από προμηθευτές στην Κύπρο ή τη Νάξο (ανάλογα με την εποχή). Ο λόγος είναι πως όσο χαμηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε άμυλο τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα σε πιάτα όπως οι Potato Twisters.

Ο Τάσος δείχνει την ίδια επιμέλεια και φροντίδα κάθε φορά που καλείται να συνθέσει ένα νέο μενού. Για την προετοιμασία του μενού Fiesta Cubana, αφού μελέτησε όλη την ιστορία μαγειρικής της Κούβας, τα προϊόντα που παράγουν και τις χώρες που τους επηρεάζουν γευστικά, κατάληξε στα κυρίαρχα πιάτα του Fiesta Cubana. Καταλαβαίνοντας τη φιλοσοφία των κουβανέζικων φαγητών και τις γεύσεις που επικρατούν, πρότεινε ένα μενού που να τις αναδεικνύει. Mini Picadillo Quesadilla που εκφράζει την επιρροή των Μεξικανικών γεύσεων στη Κούβα, Cuban Corn Fritters (ιδανικό φαγητό για μπαρ) και Cuban Sandwich – από τα πιο χαρακτηριστικά κουβανέζικα πιάτα.

Ενδεικτικό παράδειγμα της δουλειάς του Τάσου είναι ο τρόπος που προσέγγισε την παρασκευή του Cuban Sandwich. Στην Κούβα έχουν ένα ψωμί πολυτελείας με πολύ ψίχα και υπερβολικό βούτυρο. Το ψωμί ψήνεται σε υψηλή πίεση, σε ειδική τοστιέρα. Ο Τάσος πειραματίστηκε με διάφορα είδη μέχρι να ανακαλύψει το ψωμί εκείνο που θα έδενε αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα από πολλές δοκιμές διάλεξε ένα ψωμί ενδιάμεσο, μαλακό, χωρίς τόση ψίχα το οποίο “αγκάλιασε” την αυθεντική κουβανέζικη γέμιση από μουστάρδα, μαγειρεμένο χοιρινό, ζαμπόν, ελβετικό τυρί, πίκλες και μαγιονέζα.

Το Fiesta Cubana θα διαρκέσει στα TGI Fridays™ ως τις 2 Μαρτίου και ανυπομονώ να δω την ανταπόκριση που θα έχει στους καλεσμένους μας, καταλήγει ο Τάσος, λίγο πριν επιστρέψει στην κουζίνα για να συνεχίσει να ετοιμάζει νοστιμιές για όλους μας.

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη