fbpx allegren wines
Events & Awards, Friday's People

BARTENDERS CHAMPIONSHIP 2016: AND THE WINNER IS…

16 Σεπτεμβρίου, 2016
-
Comments 0

Τα καλύτερα πάρτι γίνονται γύρω από την μπάρα. Εκεί, βρίσκεται η ψυχή του κάθε μαγαζιού, εκεί γίνονται οι πιο μεγάλες συζητήσεις, πέφτουν τα πρώτα βλέμματα, ξεκινούν οι πιο δυνατές ιστορίες. Την Δευτέρα όμως, το πάρτι είχε διπλή δυναμική. Και γιατί έγινε γύρω από την μπάρα και γιατί οργανώθηκε προς τιμήν της. Ναι! Είχαμε τον μεγάλο τελικό του Fridays Bartenders Championship που ανέδειξε τον μεγάλο νικητή που θα μας εκπροσωπήσει στον πανευρωπαικό τελικό που γίνεται στην Ισπανία στις 17 Οκτωβρίου!

Οι 8 υποψήφιοι του ημιτελικού διαγωνίστηκαν  το πρωί και οι 4 φιναλίστ, ο Κυριάκος Μέντορας, ο Βαγγέλης Πουπνάρας, ο Άκης Λεδάκης και ο Λευτέρης Ανδριωτάκης ήταν έτοιμοι από νωρίς να τα δώσουν όλα στην μπάρα. Ήταν φανερό πως πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι που τους ιντρίγκαρε, ήθελαν πάνω από όλα να περάσουμε καλά με κάθε τρόπο (γι αυτό άλλωστε άνοιξαν την βραδιά με σφηνάκια). Και τα κατάφεραν!

Οι Bartenders διαγωνίστηκαν στην ταχύτητα, την ακρίβεια, την άρτια εκτέλεση, τη γνώση συνταγών, το flair και το ”Fridays Factor”, δηλαδή την προσωπικότητά τους! Ανάμεσα στους 4 κριτές ήταν ο δαιμόνιος Flair Instructor Μιχάλης Παπαζήσης και ο Brand Ambassador της Jose Cuervo Στέλιος Παπαδόπουλος. Η μάχη ήταν σκληρή. Αλλά και διασκεδαστική! Ο κόσμος απήλαυσε ένα εντυπωσιακό show και επιβράβευσε με το πιο θερμό του χειροκρότημα τις ικανότητες των Bartenders  που έδειχναν ότι παίζουν τις γεύσεις και τα μπουκάλια στα δάχτυλα τους.

Τα ποτήρια δεν σταματούσαν να γεμίζουν με Margaritas. Το κέφι λεπτό με λεπτό γινόταν όλο και πιο έντονο και το έργο των κριτών όλο και πιο δύσκολο! Το μαγαζί παλλόταν από την μουσική και την καλή διάθεση κάθε παρέας που είχε μαζευτεί για να υποστηρίξει τον δικό της αγαπημένο Bartender.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Άκης Λεδάκης με τον Κυριάκο Μέντορα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Το κοινό τους αποθέωσε, το ίδιο και οι συνάδελφοί τους!

O Άκης δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του! Σε λίγο καιρό θα βρεθεί ανάμεσα στους καλύτερους bartender του κόσμου και θα διαγωνισθεί μαζί τους! Μια εξαιρετική εμπειρία και μια υπέροχη ευκαιρία για την καριέρα του.

Τον ρωτήσαμε ποια ήταν η πρώτη του σκέψη όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα: «Πέρασαν από μπροστά μου όλες οι στιγμές της προετοιμασίας, της εξάσκησης, της μελέτης. Και με διαπέρασε το μοναδικό συναίσθημα του να αποδίδει καρπούς η προσπάθεια και να γίνεται πραγματικότητα το όνειρό σου!» Όσο για το ποια είναι η ευχή του για το διαγωνισμό στη Μαδρίτη; «Ο επόμενος σταθμός, που είναι ο Παγκόσμιος διαγωνισμός στην Αμερική!»

Εμείς, του ευχόμαστε τα καλύτερα! Μέχρι τότε θα απολαμβάνουμε τα cocktail του στο κατάστημα του Κολωνακίου και θα τον περιμένουμε να γυρίσει με το μεγάλο τρόπαιο!

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη