fbpx allegren wines
Cocktails & Drinks

BARTENDER CHAMPIONSHIP – H ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

19 Σεπτεμβρίου, 2014
-
Comments 0

Κάθε χρόνο  διοργανώνεται ο διαγωνισμός Bartender Championship για την ανάδειξη του καλύτερου Friday’s® Bartender. Αυτή την χρονιά είχα την τύχη και την ευτυχία να βρίσκομαι εκεί και να δω την διαδικασία από κοντά, από πολύ κοντά. Μαζί με τον Θοδωρή και τη Μαρία είχαμε αναλάβει να είμαστε οι οικοδεσπότες της βραδιάς.

DSC_4566
Μαρία και Θοδωρής. Οι 2 από τους 3 παρουσιαστές της βραδιάς.

Στα προκριματικά είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε όλους τους διαγωνιζόμενους καλύτερα καθώς τους “ανακρίναμε” έναν προς έναν, και να θαυμάσουμε τις ικανότητές τους. Κάθε ένας από τους bartender δικαιολογούσε επάξια την συμμετοχή του, καθώς είναι όλοι εξαιρετικοί στην δουλειά τους. Έβγαζαν selfies καθώς περίμεναν στωικά την σειρά τους για την κάθε αναμέτρηση, και κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιβραβεύτηκε ο πρώτος σε κάθε αναμέτρηση. Όμως το άγχος του και η αγωνία τους δεν σταματούσε εκεί, καθώς συγκέντρωναν μόνο το 50% της τελικής τους βαθμολογίας.

Έτσι ήρθε η μεγάλη μέρα του τελικού.

bartenders-championship1
Ελβίρα Φακίρη, Sanjeewia Kurukulasooriya, Γιάννης Μπότσης, Θάνος Μαγκούτης

Οι προετοιμασίες δεν σταματούσαν ποτέ. Σε κάθε ευκαιρία έκαναν εξάσκηση και μιλούσαν με τους bar assistants τους.

H βραδιά άνοιξε με ένα υπέροχο flash mob χορευτών με την καθοδήγηση του Φίλιππου Αλμπανέλλη.

DSC_4506

Στο green room η Μαρία πήρε συνεντεύξεις από τους κριτές μας για να τους γνωρίσουμε.

bartenders-championship6
Κριτική επιτροπή: Έρση Ανδιτσάκη, Αναστασία Κωνσταντακοπούλου, Στέλιος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Παπαζήσης, Stephanie Douvas (δεν απεικονίζεται)

Ακολούθησε ένας mini διαγωνισμός για ζέσταμα, όπου ανά τέσσερις οι διαγωνιζόμενοι έβαζαν δέκα σφηνάκια τεκίλας Jose Cuervo σε απίστευτο χρόνο και τα μοίρασαν στους καλεσμένους μας. Έχοντας στην διάθεσή τους 3′ οι βοηθοί να ετοιμάσουν το πόστο με ρυθμούς Flash Gordon, ξεκίνησαν οι Bartenders να διαγωνίζονται. Ο κάθε ένας έπρεπε να προτείνει σε κάθε ένα από τους πέντε κριτές μας το ιδανικό ποτό και να το παρασκευάσει μέσα σε 8 λεπτά.

bartenders-championship7
Άκης Λεδάκης, Αναστασία Βόρια, Ναπολέων Θεοδωρακόπουλος, Παναγιώτης Μενεγάτος

Ξεκινήσαμε με την συμμετοχή από το Κολωνάκι και τον Γιάννη Μπότση, που άνοιξε ιδανικά το διαγωνιστικό μέρος εντυπωσιάζοντας από την αρχή μέχρι το τέλος. Ακολούθησε ο Θάνος Μαγκούτης από την Γλυφάδα με τα καταπληκτικά flair, η Ελβίρα Φακίρη από τον Αγ. Δημήτριο που κέρδισε τις εντυπώσεις με το κέφι και το χιούμορ της, ο Σάντσο Kurukulasooriya που είχε σαν 6ο κριτή τον μικρό του γιο, η Νατάσα Βοριά από την Πυλαία με την θετική της ενέργεια, ο Παναγιώτης Μενεγάτος από την Κηφισιά που ξεσήκωσε όλο το κατάστημα και από τους Αμπελόκηπους ο Ναπολέων Θεοδωρακόπουλος που χόρεψε σε ρυθμούς … “Tranquila” και ο Άκης Λεδάκης με την ηρεμία και το κέφι που τον χαρακτηρίζουν.

Στην αναμέτρηση παρόντες ήταν οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι από κάθε κατάστημα.

bartenders-championship4

 Δεν είναι τυχαίο ότι όποιος εργάζεται στα Friday’s® θεωρεί την ομάδα του οικογένεια. Οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι μας είπαν ότι θα αφιέρωναν την νίκη τους στους συναδέλφους τους. Οι συνάδελφοι της Νατάσας από την Πυλαία της έφτιαξαν ένα εκπληκτικό video για να της ευχηθούν καλή επιτυχία. Φρέσκια – καθώς είναι μόνο 10 μήνες στο Bar των Friday’s® – απέδειξε γιατί την εμπιστεύονται τόσο οι συνάδελφοί της. Aπ’ ότι φαίνεται η θετική τους σκέψη έφτασε μέχρι την Αθήνα, καθώς κατέκτησε την τρίτη θέση. Το κατάστημα των Αμπελοκήπων που είχε δυο συμμετοχές φέτος, έκανε την μεγάλη έκπληξη . Ο μόλις 3 μήνες στο bar Ναπολέων Θεοδωρακόπουλος, ο “rookie” όπως τον αποκάλεσαν, σάρωσε και κατέκτησε την δεύτερη θέση, με άρτια τεχνική αλλά και πολύ εξάσκηση. Αφιέρωσε τη νίκη του στον εξαιρετικό coach και Head – Bartender των Αμπελοκήπων Κώστα Μπάγκο και στην ομάδα του bar, που τον βοήθησαν να βελτιωθεί τόσο γρήγορα αλλά και σε όλη την ομάδα των Αμπελοκήπων που τον στήριξε.

bartenders-championship3
Ναπολέων Θεοδωρακόπουλος, Αναστασία Βόρια, Άκης Λεδάκης

 Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει, καθώς η πρώτη θέση κατακτήθηκε πάλι από τους Αμπελόκηπους. Ο Άκης Λεδάκης, για δεύτερη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού είναι ο πρωταθλητής. Ο Άκης αφιέρωσε την νίκη του στην οικογένειά του και τη συνόδευσε με μια μαντινάδα “Και στην ομάδα των Αμπελοκήπων που δουλεύει με γέλιο και μεράκι, και στον ηγέτη αυτής τον Γιάννη τον Ξενάκη”.

Η καλύτερη στιγμή της εμφάνισης  ήταν η selfie που τράβηξε μέσα από το bar την στιγμή που διαγωνιζόταν με φόντο τους κριτές και τους παρευρισκόμενους. Πέρυσι μας εκπροσώπησε στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στην Πράγα. Φέτος στην Κύπρο. Δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Είμαι πολύ περήφανη που ανήκω σε αυτή την ομάδα και δουλεύω με εξαιρετικoύς ανθρώπους και εξαιρετικούς συνεργάτες!

Μαρία Καρύδη / Friday’s® Αμπελοκήπων

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη