fbpx allegren wines
Events & Awards

Ο ΠΡΩΤΟΣ 1ST OPEN FLAIR ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ FRIDAY’S ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ!

21 Μαΐου, 2014
-
Comments 0

Τα Friday’s® έχουν παράδοση στο Flair Bartending από το 1986, όταν ενθάρρυναν τους bartenders τους να επιδείξουν την προσωπικότητα τους πίσω από το μπαρ, γεγονός που αποτυπώθηκε δύο μόλις χρόνια αργότερα στην ταινία Cocktail. Τα Friday’s@ εκπαίδευσαν τον Tom Cruise για τη συμμετοχή του στην ταινία και δημιούργησαν σχολή στο bartending. Αν έχεις δοκιμάσει τα Coctail μας θα μας το αναγνωρίσεις!

Τί είναι όμως το Flair;

Flair bartending είναι η αγάπη που δείχνει ο bartender για τη δουλειά του. Το Flair χρησιμοποιείται από τους bartenders για τη ψυχαγωγία των καλεσμένων τους. Χρησιμοποιώντας σα ζογκλέρ, αντικείμενα που υπάρχουν στο μπαρ (shaker, μπουκάλια ποτών), οι bartender δημιουργούν ένα μοναδικό, ακροβατικό και χορευτικό show πίσω από τη μπάρα.

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου τα Friday’s® Κολωνακίου φιλοξένησαν το 1st Open Flair Contest. 8 έμπειροι bartenders από την Ελλάδα, αλλά και τη Βουλγαρία, διαγωνίστηκαν, προσφέροντάς μας ένα μοναδικό show. Η τριμελής κριτική επιτροπή παρακολούθησε, βαθμολόγησε και βράβευσε τους καλύτερους διαγωνιζόμενους μέσα σε μία κεφάτη ατμόσφαιρα και υποστήριξη από τον κόσμο που συμμετείχε με ενέργεια, χαμόγελα και δυνατά χειροκροτήματα. 

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι:

Χρήστος Αξαρλής με 7ετή εμπειρία στο bartending, 3η διάκριση στο διαγωνισμό Bar-King Flairtending και 2η διάκριση στο Speed Opening της Αγγλίας. Εκτός από καταπληκτικός bartender, είναι Bar Instructor και Brand Ambassador.

Στέλιος Παπαδόπουλος Bar manager με πολυετή εμπειρία στο flair και σημαντικές κατακτήσεις στο ενεργητικό του σε διαγωνισμούς όπως ενδεικτικά το International Flair Bartenders Competition by HBA (3η θέση).

Φόντας Ταζές με εμπειρία 13 χρόνων στο χώρο της εστίασης και finalist επί σειρά ετών στο UK Natioanl Bartender Championship. Ξεκινώντας ως Bartender και Bar Manager στα T.G.I. Friday’s, σήμερα είναι συνιδιοκτήτης και bartender του tequila bar “Dos Agaves”.

MONIN Stall Pre-show

Πριν το κυρίως διαγωνιστικό μέρος, οι διαγωνιζόμενοι “ζεστάθηκαν” με ένα διαγωνισμό stall, όπου οι κλήθηκαν να πετάξουν ένα μπουκάλι πουρέ MONIN στον αέρα και κατά την προσγείωσή του να το στηρίξουν στο χέρι τους με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

flair-contest-fridays-stall2

Με τη βοήθεια ντεσιμπελόμετρου που κατέγραφε τη δύναμη των χειροκροτημάτων, νικητής ανακηρύχθηκε ο Θοδωρής Μάης ο οποίος κέρδισε μία πλήρη σειρά με μοναδικά σιρόπια και λικέρ MONIN.

flair-contest-fridays-stall-winner

2 Objects Flair Bartending

Σε μία χορευτική και ακροβατική ρουτίνα διάρκειας τριών λεπτών, οι διαγωνιζόμενοι bartender χρησιμοποίησαν δύο αντικείμενα του bar με πρωτότυπο και εντυπωσιακό τρόπο.

flair-contest-fridays-2objects flair-contest-fridays-2objectsb

Συμμετείχαν οι: Θοδωρής Μάης, Κώστας Τσερέκας, Γιάννης Μπότσης, Θάνος Μαγκούτης, Tisho Mihaylov. Την πρώτη θέση κέρδισε ο Tisho Mihaylov, τη δεύτερη ο Θοδωρής Μάης και την τρίτη ο Κώστας Τσερέκας.

Exhibition Flair Bartending

Μέσα σε έξι λεπτά με υποχρεωτικό γύρο working και exhibition flair οι διαγωνιζόμενοι παρασκεύασαν δύο cocktails με όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακό τρόπο. Από τους διαγωνιζόμενους Μιχάλη Παπαζήση, Χρήστο Τζιμίκο, Κώστα Τσερέκα, Tihomiv Begachev και Tisho Mihaylov την πρώτη θέση κατέκτησε ο Tisho Mihaylov. Στη δεύτερη θέση ήρθε ο Μιχάλης Παπάζης και στην τρίτη ο Tihomiv Begachev.

flair-contest-fridays-freestyle

Ο μεγάλος νικητής

Ο Tisho Mihaylov κατέπληξε τους παρευρισκόμενους με τους ικανότητες και την άνεση του να χορεύει ανάμεσα σε μπουκάλια και shaker που εκσφενδόνιζε στον αέρα και άφηνε να περιστρέφονται γύρω του, την ώρα που δημιουργούσε εντυπωσιακά κοκτέιλ. Με πλούσιο βιογραφικό, παρουσία σε δεκάδες διαγωνισμούς, εμπειρία στο Flair από το 2007 και αξιοσημείωτες διακρίσεις: 2ος παγκόσμιος flair bartender και 7 φορές πρωταθλητής Βουλγαρίας, μοιράστηκε την εμπειρία του μαζί μας από το 1st Open Flair Contest.

Παρ’ότι έχω λάβει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς, εντυπωσιάστηκα από την οργάνωση, τη φιλοξενία και τη θετική διάθεση που βρήκα στα T.G.I. Friday’s®. Περάσαμε καταπληκτικά όλοι οι διαγωνιζόμενοι και είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τη νίκη μου.

 

flair-contest-fridays-winner3

Στο τέλος του διαγωνισμού η κριτική επιτροπή πέρασε πίσω από τη μπάρα, το κέφι είχε πλέον κορυφωθεί και όλοι οι φιλοξενούμενοι στο κατάστημα Κολωνακίου είχαμε γίνει μία μάζα από χειροκροτήματα, χαμόγελα και ενθουσιασμό.

Έτοιμοι για το δεύτερο Open Flair Contest των Friday’s®;
Καλό είναι να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι!

flair-contest-fridays-winners flair-contest-fridays-winner

LEAVE A REPLY

Eγγραφή

Φύλο

Πόλη